#25 De tweede operatie en de dagen daarna

De tweede operatie van Nanette vond plaats op 29 oktober. De operatie is goed gegaan. Er waren wat lastige punten waardoor het langer heeft geduurd. Ze zijn van 12.00 uur tot 23.00 uur bezig geweest. Op sommige plekken konden ze niet schroeven omdat bij Nanette bloedvaten lopen daar waar ze niet normaal niet lopen, maar de arts is tevreden met het resultaat tot dusver.
Op zaterdag 30 oktober is Nanette rond 11.00 uur wakker gemaakt om vervolgens tot maandagochtend 1 november nog op de IC afdeling te blijven. Het waren pittige dagen op de IC. Dit onder andere door de taalbarrière en niet snel genoeg hulp krijgen wanneer nodig. Ook verliep het draaien alles behalve voorspoedig. Dokter Gilete werd nog even extra ingeseind. Hij besloot dat het voor Nanette beter is om vaker gedraaid te worden dan gebruikelijk.
Af en toe moest Nanette proberen iets rechter op te gaan zitten/liggen. Ook dit verliep niet gelijk soepel. Maar afgelopen maandag maakte ze al flinke stappen vooruit en kon ze al aardig wat rechter op zitten. Vandaag werd een nieuwe fantastische stap gezet, letterlijk in dit geval: Nanette is haar bed uit geweest! Morgen mag ze met een beetje geluk samen met dokter Gilete een klein stukje wandelen op de gang.
Dit bericht is gepost in Blog, NL. Bookmark de link.