#23 Eerst dag na eerste operatie

De eerste dag na de operatie! Nanette had, voor ziekenhuistermen, een goede nachtrust gehad en ook de pijn was in de nacht redelijk onder controle. In de ochtend kwam de pijn helaas snel terug.

Later op de middag kregen we het volgende bericht van Nanette zelf:
“Ik moet nu ieder uur op m’n zij draaien. Vet pijnlijk en dan vallen m’n hersenen als het ware tegen m’n schedel omdat er heel veel hersenvocht is weggelopen tijdens de operatie. Dat zou morgen weer redelijk aangevuld moeten zijn, waardoor ’t qua dodelijke hoofdpijn in ieder geval beter zal worden. De pijn in mijn rug is ook heel heftig tijdens het draaien dus de o zo vrolijke Nanette is even veranderd in een crybaby. De anesthesist kwam binnen net na het draaien en schrok ervan, dus ze gaan een hogere dosis van alles geven. Hij vond het ook heel jammer dat de ketamine de zenuwpijn in mijn arm niet verminderde. Helaas pindakaas. Over twee weken zal hij een blokkade in mijn nekzenuw zetten in de hoop die arm twee dagen plat te leggen qua pijn. Ik heb al eerder zo’n blokkade gehad met lokale verdoving en dat deed toen niets, maar goed, proberen kan altijd! Morgen willen ze me eigenlijk al overeind hebben en de katheter etc. verwijderen. Zoals ’t draaien nu voelt… Pff lijkt me pittig.. Maar goed met de hogere dosis pijnstillers zal ’t vast wel lukken. Koppie omhoog en gaan met die banaan!”

Gelukkig kregen we begin deze avond ook nog heel hoopvol nieuws. Hester, de moeder van Nanette liet ons weten dat dokter Gilete langs is geweest. Zoals jullie je misschien nog kunnen herinneren van een vorig bericht hadden ze bij de vooronderzoeken gekeken naar hoeveel controle Nanette over haar benen had. Met een brace hebben ze toen haar hoofd in de positie gezet, zoals deze na de nekfusie ook zal zijn. Bij de test voor de operatie viel haar linkerbeen uit terwijl haar zwakke rechterbeen juist sterker werd. Het vermoeden was dat de tethered cord, die ze bij de operatie gisteren los hebben geknipt, hier een rol in had. En dat lijkt nu daadwerkelijk het geval te zijn! Nanette heeft namelijk vandaag hetzelfde testje gehad en wat blijkt: Beide benen werken! Dit geeft dokter Gilete nog meer vertrouwen in de nekfusie dan dat hij al had!
Dit bericht is gepost in Blog, NL. Bookmark de link.